Boeken

 • Een jeugd in de Jordaan

  ISBN 9789024570638

  Een hippiemeisje groeit met haar broertje op in de Amsterdamse volkswijk de Jordaan. Door haar ogen wordt een tijdsbeeld geschetst van de grenzeloze jaren zeventig, waarin de grote vrijheid leidt tot avontuurlijke en hilarische situaties, maar ook  een gevoel van onveiligheid met zich meebrengt. Haar gescheiden bijstandsmoeder is zeer creatief in het omgaan met de armoede, maar is niet bestand tegen haar eigen liefdesverdriet. Uit (wan)hoop cultiveert zij met ritueel en magisch denken het idee dat het gezin nog “heel” is. Centraal in het leven van moeder en kinderen staat dan ook het verlangen naar de geweldige vader die aan de andere kant van de wereld woont. Eens in de twee jaar komt hij onverwacht een paar weken 'thuis' en speelt zijn rol als held en vader met verve. Maar als de moeder opnieuw verliefd wordt, keert de illusie die ze met zorg opbouwde, zich tegen haar. Terwijl de moeder haar geluk lijkt te vinden, raakt het meisje verstrikt in loyaliteitsconflict, verdriet, woede, afkeer en verwarrende ontluikende seksuele gevoelens.

  De wensdagen, het debuut van journalist Patricia F. Wessels, is een autobiografische roman met een grotendeels luchtige schrijfstijl, ondanks de dramatische ondertoon. Literaire non-fictie, geschreven vanuit de ogen van een kind.

  Uitgever Luitingh Sijthoff, 2016. (Ook verkrijgbaar als e-reader en audio-boek.)

  € 21,99

Andere boeken van Patricia F. Wessels:

 • Boek over de vele gezond makende kanten van liefde, de veranderende visie op, en nieuwe inzichten over liefde.

  Werd in het Frans vertaald.

  Geschreven in opdracht van en uitgegeven door Weleda Nederland, 2008.
 • Serie van vier lifestyle boeken, ('Lente', 'Zomer', 'Herfst', 'Winter') over leven met de seizoenen. Wat gebeurt er in de natuur? Wat doet dat psychisch met  ons? Welke thema's reiken de seizoenen aan voor onze persoonlijke ontwikkeling? En welke voeding en verzorging past bij dit seizoen?

  Geschreven in opdracht van en uitgegeven door Weleda Nederland, 2008.

 • Leven met de seizoenen - Zomer - Patricia F. Wessels
  Leven met de seizoenen - Zomer - Patricia F. Wessels
  Leven met de seizoenen - Zomer - Patricia F. Wessels
  Leven met de seizoenen - Zomer - Patricia F. Wessels
 • Boekje over het gunstige effect van massage en aandacht, met vele praktische handreikingen, voor sport-, ontspannings- en babymassage.

  In Nederland werden meer dan 125.000 exemplaren verkocht. Dit boekje werd in 2003 vertaald in het Frans en Duits en in 2004 in het Portugees en Japans.

  Geschreven in opdracht van en uitgegeven door Weleda Nederland, 2002.
 • Een boek over alle kunstdisciplines, bedoeld voor kunst-educatie. Patricia Wessels is co-auteur en schreef het hoofdstuk 'Dans'.

  Uitgever Gottmer & Becht, 1995.